domingo, 13 de julio de 2014

Un futur està en joc

Proper, llunyà, terriblement llunyà. Barcelona, Roma, Milan, Holanda... Galícia o Anglaterra?

Per primer cop en aquest bloc i en la meva vida, em rendeixo a admetre que s'ha acabat el tema Barça, s'ha acabat el desig de tornar a veure en Bo vestit de blaugrana. Dono per tancada i acabada la etapa blaugrana, és més, mai m'agradaria que en Bojan tornes a tenir relació amb aquesta colla de desgraciats que només pensen amb els diners i amb el senyor Lionel Messi.

Algun cop, aficionats del Barça o no aficionats, us heu parat a pensar amb el mal que ha fet el Barça a un bon grapat de jugadors? Heu parat a pensar amb el mal tracte psicològic i la marginació que ha portat a terme aquest equip? Tot va començar quan el poc respectable Pep Guardiola va arribar com entrenador del primer equip i ja de primeres va fer fora a Samuel Eto'o, per qüestions de "feeling". Des de quan s'ha parlat en el món del futbol de "feeling"? Ja us contesto jo, des de mai. Tant sols des de que aquest home va arribar al equip per destrossar la carrera de diversos jugadors, els quals gràcies a la seva poca vergonya mai més tornaran a ser els mateixos.

Encara recordo quan vaig descobrir en Bojan, quan encara es deia que era una promesa del futbol, un jugador per descobrir i un diamant per polir. Encara recordo aquella il·lusió en els seus ulls al trepitjar la gespa de can Barça, però sobre tot recordo quan encara en Bo era estimat per afició i per club. Tot va començar a tabalejar-se amb l'arribada de tant entrenador odiat per mi i per molts aficionats que hem seguit la carrera del de Linyola.

Durant molts anys vaig ser molt egoista, vaig voler que en Bo continues en el Barça perquè sabia que era el seu somni triomfar amb l'equip que sempre portarà al cor, però va arribar el moment en el que va decidir marxar, sense un adéu del que en aquell moment era el seu entrenador i sense l'assistència de molts jugadors que havien estat companys durant tants anys en la seva roda de premsa de acomiadament. Va ser un adéu que ja va tenir gust agredolç però tot semblava que aniria a millor, per primer cop em tornava a esperançar amb un entrenador que havia demanat per ell, el volia en el seu equip, el Luis Enrique.

Luis Enrique, la mateixa persona que ara no el vol en el seu Barça, el mateix entrenador que en cert moment en la Roma va deixar a la banqueta a Bojan perquè no se'l pogués criticar als diaris italians per no haver fet jugar a Totti (un personatge que estava totalment acabat), el mateix que ara li tanca les portes del Barça, probablement per sempre... Ha acabat desemmascarant-se, ha acabat demostrant que és com tots, només li interessa la fatxada, els diners i el que no parlin malament d'ell per tornar a confiar amb un jugador que un dia va ser promesa del Barça.

Hi ha tants culpables en aquest cas, que mai podria acabar d'escriure, necessitaria fulls i fulls en blanc per poder castigar amb paraules a tots els impresentables que han fet de la carrera d'en Bojan una autentica incògnita, plena d'alts i baixos, plena de interrogants i decepcions. Començant pel Guardiola, seguint pel Rossell, el Bartomeu, Zubizarreta i acabant pel Luis Enrique. Entre i entre també han participat jugadors, així com sigui Messi, emportant-se sempre tot el protagonisme d'aquell equip, deixant fora de lloc tots els demés, marginant-los futbolísticament per ell poder ser el centre d'atenció. Tan sols espero, que dintre d'aquest grapat de culpables no es trobi el seu pare, com s'està dient últimament, espero que no estigui ajudant al seu fill a prendre una decisió guiat pels diners.

Des d'aquí Bo, des de la llunyania que sempre ens ha separat i ens separarà com seguidora i jugador que som, m'agradaria expressar-te la meva il·lusió sobre que tornis a Espanya, m'agradaria veure't al Depor, perquè no? És una bona oportunitat per començar de zero. Necessites tornar aquí, necessites no tornar a marxar i rodar més món per retrobar-te amb el teu futbol, a cap lloc estaràs millor que a la lliga espanyola. Sempre confiaré amb les teves possibilitats, cap entrenador em farà canviar el que sempre he pensat i pensaré de tu.

No hay comentarios:

Publicar un comentario