lunes, 23 de julio de 2012

Gol de crack

Com no podria ser de cap altra manera, al recordar el partit d'ahir em ve en especial a la ment el golas que va marcar Bojan abans d'acabar la primera part del partit. Abans de res, m'agradaria dir que per fi ahir en Bo va poder gaudir de la titularitat que tant s'havia guanyat durant aquests partits de pretemporada, com sempre he vingut dient, per mi està fent una pretemporada excel·lent en tots els sentits.



A part de fer un gol digne de crack, va fer jugades espectaculars en les que es podia veure perfectament que en Bo no abaixa els braços i segueix esforçant-se perquè sigui la temporada de l'explosió definitiva. Pel que fa al gol, m'atreveix-ho a dir que és un dels millors gols que he vist de Bojan, demostra en ell una qualitat exquisita. Un gol provinent d'una jugada realment digna d'admirar. Va ser un gol que em va recordar molt als que he vist que marcava en quan era petit a les categories inferiors del Barça, aquelles jugades, i com es passava d'un jugador i d'un altre. Impressiona poder gaudir d'aquest talent.


Però no vull acabar aquest text sense abans mencionar la falta de celebracions en els gols que marca Bojan. Ahir, un cop més no va celebrar el seu gol, el primer tampoc el va celebrar, vaig pensar que era cosa del primer partit però m'està confirmant que no. Adoro que celebri els seus gols amb aquella energia i eufòria i sincerament ho trobo molt a faltar quan no ho fa, però bé, esperem que sigui cosa de la pretemporada i en quan comenci tot de debò torni a celebrar-los amb un somriure a la cara.

miércoles, 18 de julio de 2012

"Lo petit Bojan" ja no existeix

Tres partits jugats, tres partits que no és titular. No imaginava res de cara a aquesta temporada, ja que fa molt de temps que em dono contra una paret cada cop que em faig il·lusions de la possible continuïtat que podria tenir el Bo en una nova temporada que comença. I no us equivoqueu, per res és culpa de en Bojan això, al contrari. És únicament i exclusivament culpa dels entrenadors, cada any estem igual, això és un martiri. En quan creus que tot canviarà i per fi anirà a millor, va i arriba un nou entrenador i et torna a donar una hòstia en tota la cara per dir-ho d'alguna manera. 

En Bojan ja no és un nen, el mes vinent complirà 22 anys. Sí, vint-i-dos, és fàcil de dir-ho però moltes coses han passat des de que en Bo era un nen que jugava per primer cop en el primer equip del Barça. Se'm fa impossible dirigir-me cap a ell com "Lo petit Bojan", fa molt temps que en Bo ja no és petit ni jove. És jove en la vida real, no en la vida futbolística. Ja no val aquella excusa de és jove ja jugarà, te temps sense voler el temps t'acaba escapant de les mans sense que tu t'adonis  i això és el que li està passant a en Bojan per culpa del munt d'entrenadors que han obert la boca per dir aquesta frase mencionada. És molt injust que una carrera d'un futbolista amb tantíssim talent es vegi returada per fets com aquests, fets que al cap i a la fi són ridículs però molt significants alhora. M'alegra saber però que en Bo fa front a totes aquestes absurdes paraules amb el seu talent desbordant al terreny de joc, m'alegra saber que segueix igual de lluitador que el primer dia, igual de fort i positiu. 
Què perquè dic tot això? És senzill d'entendre, no vull que se'ns torni a escapar una altra temporada de les mans, ja ha hagut prou i aquesta temporada és clau. És clau per reprendre les rendes d'un somni a casa, a Barcelona, en fi... Al Barça.

lunes, 16 de julio de 2012

Recopilació d'imatges

Get the flash player here: http://www.adobe.com/flashplayer

domingo, 15 de julio de 2012

Excel·lents minuts

Després de tot un recital d'assistències i xuts que gaire bé acaben en gol, en Bojan no va aconseguir marcar però va estar molt però que molt a prop de fer-ho. Ell mateix va dir que no podia fallar aquell gol i que va cometre errors, però jo aquest cop li portaré la contrària i diré que va jugar uns minuts esplèndids però que a més a més pot estar molt orgullós del joc que va despendre. 

Personalment opino que Bojan està deixant entreveure moltíssima qualitat en aquests primers partits de pretemporada, el veig actiu, amb ganes i sobre tot amb molta garra. M'encanta aquest Bojan que lluita per cada pilota, per cada jugada i per cada possible gol que ha dibuixat a dins la seva ment prèviament. Encara no he esbrinat del tot que és el que vol exactament Zeman de Bojan, em desconcerta en cada partit aquest entrenador, però el pitjor és que no puc entendre del tot bé les declaracions que fa sobre Bojan i per tant no puc opinar amb total seguretat sobre ell. Em provoca diverses sensacions, per una banda em fa pensar que al cap i a la fi podria ajudar a millor molt a Bojan però per l'altre no les tinc totes de cara a aquest any amb ell com entrenador. Però encara és massa aviat per jutjar què passarà durant la temporada. Tant sols estem en els inicis de tot, com sempre esperar torna a ser l'opció que tenim.

miércoles, 11 de julio de 2012

RODA DE PREMSA COMPLETA

Aquest matí, Bojan ha comparegut en roda de premsa, a continuació us deixo les declaracions que ha fet en ella al complet.

Com va amb Zeman? L’entrenador va criticar la teva actuació en el primer amistós...
Estic bé amb Zeman, encara fa pocs dies que estic treballant amb ell. És obvi que jo encara no sé el que vol de mi. Respecte les seves paraules he de dir, que no em considero un futbolista individualista.

Esperaves aquests mètodes de treball tan intensos?
Mai havia treballat així, és la primera vegada. Però no m'ha costat més que altres. La gran distància, em va costar una mica, però per això està l'estiu, per treballar, així que em prepararé bé.

Considera que Zeman té la tècnic ideal per arribar a la cima?
No ho sé, espero que sí. Estem treballant en el tema físic, i després ja es veurà. Però això si, necessito la continuïtat que no vaig tenir l'any passat i he de treballar dur.

L'any passat va jugar menys del que s'esperava, que va passar?
No ho sé, l'any passat sabia que no seria fàcil, sobre tot pel fet de canviar de futbol espanyol a futbol italià. Per a mi va ser una bona temporada. Puc jugar més, però una cosa és l'any passat i una altra, és ara. Ara tinc un altre entrenador.

Es sent més còmode  de davanter centre o d’extrem?
Sempre he jugat de davanter centre, però per a mi l'important és jugar. Si l'entrenador pensa que em pot fer millor com extrem, estarà bé.

La hipòtesi de la tornada a Barcelona va ser real?
No va haver cap intenció per part del club, estic aquí per créixer i donar-ho tot per la Roma

Zeman treballa molt l’aspecte psicològic. Creus que encara et falta alguna cosa per ser el més fort, l'entrenador et pot ajudar?
Sempre penso que a un jugador sempre li falta per ser el millor. Sóc jove, em faig càrrec.

Què promets a l'afició després de la temporada passada? 
Vull fer-ho millor, crec que els jugadors que són aquí volem donar satisfacció als aficionats. 

Un comentari sobre la final de l’eurocopa
Itàlia ho va fer molt bé, però ara hi ha una selecció espanyola insuperable.

Quan Zeman va ser fitxat per la Roma, a tots ens va venir la idea que vostè marcarà un munt de gols...
Tant de bo. Esperem, però és una cosa que he de guanyar al camp. No tinc que pensar en els gols, sinó en el bé de l’equip. Estic convençut que puc fer-ho bé, llavors no m'importa quants gols marqui.

Hi ha equips que s’han interessat per tu? Quin tipus de dificultat et vas trobar en el teu primer any de campionat italià?
Ja vaig parlar de les dificultats de l’any passat, em trobo bé en aquest futbol. Quan un finalitza bé una temporada és lògic que alguns clubs s’interessin malgrat això, jo vull restar a la Roma perquè sé que aquest és el camí que he de prendre, vull fer una temporada positiva. 


L’any passat vas dir que a la Roma li mancava tot per guanyar, ara en quin punt estem?
L’any passat no vam tenir molta sort, vam obtenir un nombre inferior de punts dels que ens mereixíem. Ara hi ha gent nova, volem fer-ho millor, hem de seguir el camí que hem pres.

L'equip de l'any passat semblava no tenir objectius. Aquest any els té?
Volem fer un gran campionat, l’objectiu és guanyar l’Scudetto, però depèn de nosaltres. Som un gran equip, hem de creure. 

Creus que la Roma està al nivell del Milan, Juventus i Inter?
No sé com són els altres, tots parteixen de zero punts. És difícil guanyar l’Scudetto, però no impossible, hem de mirar cap endavant.

Durant el retir, Zeman utilitza una dieta especial?
No, és l’alimentació de tot l’any, no és una diferent. 

A nivell psicològic prefereixes ser un jugador que pertany a un equip o t’inhibeix ser un futbolista prestat? Què és el que més et va agradar del primer any al Calcio?
No, no és un problema. Jo sóc aquí per jugar, no m’interessa el contracte. L’Olímpic és un record molt positiu, m’agrada com la gent de Roma viu el futbol i això sempre romandrà en el meu cor. 

lunes, 9 de julio de 2012

Paraules innecessàries


Després de la golejada en potència de la Roma, per nou gols a zero, la roda de premsa de Zeman va rebaixar tota l'eufòria. 

Precisament van ser les paraules tant dures del nou entrenador les que van fer que s'esborres part del golas que va marcar ahir Bojan, en el primer partit de la temporada. Va ser un esplèndid gol marcat des de fora de l'àrea, un potent xut que va dins la porteria amb una força impressionant. No us negaré que el que havia estat veient fins ara durant els entrenaments, m'agradava força. Estaven treballant molt i molt dur, però hi ha coses que no comparteix-ho amb aquest entrenador, pel que estic veient. 

Sincerament crec que paraules com "Bojan és un jugador molt individualista" no calen, perquè això és totalment incert. Bojan és totalment al contrari. Les vegades que hauré demanant mentalment durant un partit que si us plau no la passes perquè ell podia marcar. I ara em quedo sorpresa al saber que un entrenador opina això sobre Bojan, crec que està molt equivocat. Per altra banda, Zeman durant la roda de premsa també es va atrevir a dir que en Bo, es troba perdut dins el terreny de joc, i que no es capaç de trobar als seus companys  per passar la pilota. Òbviament no comparteix-ho per res, aquesta opinió sobre Bojan, en Bo porta anys jugant al futbol i te unes condicions innates i talentoses per fer-ho com perquè ara un simple entrenador d'entre mil ho posi en dubte. Sóc totalment conscient que estem als inicis d'una pretemporada, però no estic disposada a viure cap més com les últimes viscudes, vull que aquesta si la definitiva per poder tornar al Barça i viure el somni que es mereix. I respecte a l'altre declaració sobre el fet que el gol marcat ahir per Bojan no havia sigut suficient... Estic molt d'acord que vulgui exigir-li més, per alguna cosa està treballant Bojan, però crec que pel que he llegit tothom va quedar molt content de l'actuació de Bojan i a més si incloem un gol, ja ho arrodonim. Resumint, no entenc el perquè de totes aquestes paraules excessivament exigents cap a Bojan, en quan només estem en el primer partit de temporada.

Al cap i a la fi, només espero que Zeman no sigui un més dels entrenadors que ha tingut Bojan que mai el deixen créixer i l'abandonen a la banqueta com si ja no li quedes talent. Perquè a en Bojan talent no li falta, i ganes per ser encara millor tampoc. Us ho asseguro.