sábado, 26 de mayo de 2012

Futur estiu


Ja fa molts dies que no em passo per aquí, però no és perquè no vulgui o perquè simplement s'hagi acabat la temporada. El motiu de la meva absència és el batxillerat, i ho seguirà sent fins que s'acabi el mes de Juny. Evidentment si sorgeix alguna noticia suficientment important sobre en Bo, la podreu veure aquí, però si són coses rutinàries no tindré temps per estar-me aquí, així i tot segueixo informada sobre el seu dia a dia.

Pel que fa a aquest estiu que ja està arribant, es presenta com la majoria dels passats. No ens escaparem d'estar-nos un altre any amb noticies on es parli de manera constant de on podria arribar a anar a jugar Bojan. Avui m'he assabentat que Sabatini i un altre treballador de l'AS Roma, es podrien trobar ara mateix a Barcelona per negociar sobre en Bo. Us seré sincera, espero que el Barça no cedeixi a la possible compra que voldrien portar a terme els de la Roma, el meu únic desig actual, o el que viu amb més força, és que en Bojan pugui tornar algun dia al Barça, al equip que porta al cor.
Sé que s'ha trobat molt a gust durant aquest any a Roma, però així i tot segueixo pensant que a en Bojan res en aquest món el faria més feliç que poder triomfar en l'equip dels seus somnis. Per això i molts altres motius que ara no venen a compte, espero i desitjo amb totes les meves forces, que en Bo pugui tornar el més aviat possible a vestir els colors blaugrana. Però això si, que aquests a la llarga li proporcionin una felicitat immesurable.

martes, 15 de mayo de 2012

Bojan, premiat a Roma

Ahir pel matí, en Bojan va rebre el premi Arancio 2012 que la premsa italiana entrega a futbolistes que juguen al Calcio. Un cop va rebre aquest premi,  va respondre a varies qüestions que li van fer els periodistes que eren allà. Aquí les teniu: 

¿Després d'aquesta temporada, que faràs, et quedaràs?
"Ha estat una temporada positiva, he après molt. Aquest és un bonic lloc que em va agradar des del primer dia. Tots m'han demostrat molt d'afecte".

Com valores aquesta temporada, insuficient o suficient?
"Hem fet bons partits contra equips grans, no hem estat regulars i ens ha faltat mantenir la concentració en els petits detalls."

Estàs satisfet?
"Sí, molt, vinc d'un futbol totalment diferent. A Itàlia és més difícil per als atacants. Al principi les coses estaven a poc a poc. Estic content i orgullós".

Què falta en aquesta Roma?
"Falta de tot si volem guanyar, som un bon equip. L'any que ve hem de millorar".

 ¿Per saber del teu futur, has d'esperar a saber del nou entrenador? Has parlat amb la directiva?
 "Hem de parlar de tot una mica. Jo estic content de ser aquí, això és fantàstic. Depèn tot de mi, no vull dependre de cap entrenador."

¿Bojan, vols quedar-te?
"Ho estic dient. Em sento molt bé aquí."

Què opines de Montella?
"No sé qui pot ser l'entrenador. El Catània ha tingut una bona temporada, si es parla deMontella és perquè és bo".

¿Totti i De Rossi t'han influenciat a la teva decisió?
"Són les dues referències de l'equip i dues persones estupendes." 

lunes, 14 de mayo de 2012

En quan una temporada acaba

Això ha sigut tot. S'ha acabat la temporada, s'han acabat els caps de setmana amb futbol, s'han acabat els gols però sobre tot s'ha acabat gaudir del seu joc. És estrany, tot queda estrany en quan s'acaba una temporada. Avui toca parlar d'ell, un cop més del nostre protagonista per excel·lència.

El futbolista que ahir va marcar el gol que donava l'empat a la Roma, el que va concloure la temporada amb una de les seves millors actuacions durant aquests mesos, en definitiva el que ho ha estat fent millor durant tota la temporada. Sense dubtes, Bojan ha evolucionat d'una manera fabulosa al llarg d'aquests mesos a la Roma, només fa falta veure els rastres de talent i qualitat que deixa cada cop que juga, i ahir no va ser menys. Va acabar la lliga de la millor manera que existeix, marcant. Des de el primer moment en què va sortir al terreny de joc ahir, vaig saber que la seva actuació que just estava començant acabaria en gol, era pràcticament impossible que aquest fet no passes, l'estava buscant en cada minut en cada segon, cada cop que intentava apropar-se a la porteria, era per lluir-se. Un cop més va deixar en evidència a molts futbolistes. Sempre, al pensar en Bojan tendim a relacionar-hi la paraula gol és la paraula clau per saber de qui estem parlant. El seus gols el caracteritzen però ja des de fa un temps, també ho fan els seus regats, assistències o tirs potents des de la distància. En Bo encara s'ha tornat més gran del que ja era durant aquest any a Roma, l'ha ajudat a créixer futbolísticament i suposo que també personalment. No podria estar més contenta de com ho ha fet, si alguna cosa podria haver sigut millor seria tan sols els minuts jugats, com sempre jugant menys del que es mereix, aquest fet per mala sort ha passat ja a ser una costum per part de tots els entrenadors. Fa temps que va arribar el punt en que tot això em va cansar, no hi ha manera de trobar un entrenador que sàpiga valorar a Bojan, sembla missió impossible, així i tot han sigut molts més els minuts jugats aquest any que no durant l'última temporada en el Barça, això si, no té punt de comparació. Però no negaré que encara m'esperava més, molt més. M'esperava un Bojan titular en cada partit. Malgrat tot, no deixo de creure i pensar que algun dia tot això tindrà la seva recompensa i tanta injustícia sortirà per fi a la llum i vista de tots.

Si he de valorar la teva temporada Bo, òbviament començaria pels gols marcats, com a killer de l'àrea que ets. Personalment, em quedo amb el gol marcat contra l'Inter i contra l'Atalanta, el primer va ser un golas, obtingut d'una jugada encara millor, simplement va ser fabulós. I pel que fa al gol de l'Atalanta va ser màgic, va ser el primer amb aquesta samarreta que l'ha fet tornar a somriure amb el futbol. Jugant al futbol que han jugat, considero que set gols en total són una bona xifra pel que he pogut veure. Durant cada partit els equips contraris formaven un mur de defensa indestructible que dificultava molt els gols que podria haver arribat a marcar en Bojan, crec recordar que han sigut molts les pilotes que han acabat al pal.
Només puc definir amb una paraula aquesta temporada que has fet Bo, orgull , orgull de temporada has fet Bojan, creu-me. Has de sentir un orgull immens al pensar en com ho has fet tot.
Per altra banda, crec que necessitaves tornar a sentir l'afecte de l'afició que havies perdut per part d'alguns en can Barça de manera injusta, i aquí ho has tornat a trobar, i això em provoca felicitat. Et mereixes aquest reconeixement, era hora que es fes justicia pel que fa a aquest aspecte i en molts altres, sé que t'estan tornant a valorar el teu futbol i que t'estimen com necessites. Així i tot, això no treu que no et trobem a faltar en can Barça, han sigut molts els comentaris que he pogut veure d'alguns aficionats del Barça en els que deien què en tal partit et necessitaven o que et trobaven molt a faltar. A mi personalment, se m'ha fet molt estrany veure un Barça sense en Bo, sense aquell somriure esperançador a la banqueta, amb una vitalitat i lluita impressionant. Sé que ara et trobes molt bé a Roma, però aquí, sempre et trobarem a faltar Bojan, i el que més desitjo és que algun dia puguis tornar i triomfar aquí també.

En definitiva, de cada dia creixes més com a futbolista, per molts entrebancs que et posin. No tens sostre. Ha passat un any ja des de que vas marxar, però segueixo en la meva línia, la que em diu que he de recolzar-te, idolatrar-te i sobre tot creure amb tu fins el final. Un cop més, gràcies per aquesta temporada Bojan, gràcies pels gols. Però sobre tot, gràcies per seguir lluitant. Ara i sempre, un golejador i futbolista amb un talent exquisit.

martes, 8 de mayo de 2012

Bojan: "M'agrada dependre de mi mateix"

Aquest migdia, Bojan ha sigut entrevistat per Joan Batllori a través de la Cope catalana. En aquesta breu entrevista per la ràdio, la pregunta més destacada potser ha sigut en la que ha sigut demanat pel seu futur, una pregunta que escoltarem molt durant els pròxims mesos. Aquí la resposta d'en Bo, a aquesta pregunta: "M'agrada dependre de mi mateix. Per tant, la decisió de quedar-me o no a la Roma és exclusivament meva. Si jo estic bé, com ara, no m'importa l'entrenador que hi hagi. Evidentment que Luis Enrique es pot anar i venir un altre míster, però jo vull estar al marge i centrar-me únicament en mi "   "Fa setmanes que es parla del meu futur però no sé res de l'any vinent. M'agradaria acabar la temporada el millor possible i valorar quan comencin les vacances" Aquestes respostes, segurament no han sorprès a ningú ja que estem acostumats/des a viure estius durs pel que fa a Bojan en el mercat de fitxatges, però sense dubte, crec que cap dels que puguin venir seran pitjors que el passat.

La resposta a la pregunta sobre Guardiola, si que no ha deixat indiferent a ningú (almenys a mi no) ha sigut la següent: "La meva marxa s'ha lligat molt a Guardiola i no vaig marxar per ell. Al final Pep feia les alineacions però no va ser per culpa seva. Hi havia altres coses que no anaven bé. Guardiola és un entrenador que ho ha donat tot. Es mereix tot l'afecte perquè ha portat el Barça on es mereix"



lunes, 7 de mayo de 2012

Entrevista a 'Men's Health'

Bojan apareix a la revista Men's Health d'aquest mes. No és una entrevista gaire llarga, en ella explica les seves vivències en el món de la fama. De cada experiència en treu un consell pels lectors. 

Aquí teniu les captures, només heu de clicar-les per ampliar el contingut!



domingo, 6 de mayo de 2012

Roma 2-2 Catania

Un cop finalitzat el penúltim partit de lliga de la Roma, em vaig fer la mateixa pregunta que tants cops m'he fet durant aquesta temporada. Perquè en Bojan no va ser titular i altres que no ho mereixen si? Cada cop que juga dóna mil i una raons per ser-ho, cada cop que juga deixa rastre del seu talent per allà on passa, cada cop que trepitja un fotut terreny de joc deixa en evidència als demés davanters.
Ahir una vegada més, en el moment de tenir la pilota als seus peus, va tornar a deixar-nos jugades dignes de crack i se'l veia atent com sempre, actiu i lluitador. Em molesta que en quan surt en les segones meitats demostri talent de per totes bandes, és un fet que em dóna a pensar que si l'hagués deixat jugar de titular molt possiblement hagués marcat, sí sé que ha jugat alguns partits com a titular últimament, però com ja sabeu o l'ha canviat just començar la segona meitat o durant el descans del partit. Ve sent la mateixa injustícia de sempre. Ja veurem com acaba tot, en el pròxim i últim partit de la Roma, el més lògic seria veure a Bojan de titular, però dubto molt que això passi, si acabés passant seria una espècie de miracle per part de Luis Enrique.

L'últim partit de la Roma, serà doncs el diumenge vinent contra el Cesena a les 15:00h. de la tarda.

miércoles, 2 de mayo de 2012

Chievo 0-0 Roma

Fa massa temps que no escric aquí, entre una cosa i altra no he tingut temps de fer-ho o no em veia amb prou ganes de fer-ho, no és que m'estigui oblidant de en Bojan, això mai. Però hi ha coses que pesen massa a vegades, però bé, això no ve a conte de res aquí.

Suposo que com ja sabreu tots/es el tema central d'ahir va ser el canvi que va patir en Bojan a la mitja part durant el partit contra el Chievo. A hores d'ara, encara no entenc el perquè d'aquest estrany canvi. No vaig poder veure tota la primera part, però pel que vaig arribar a veure en Bo ho estava fent força bé, com de costum era l'únic que tirava a porta i intentava avançar la Roma al marcador, recordo un gran xut que va fer fora de l'àrea que per poc no acaba en gol. Sí, tot s'ha de dir, el terreny de joc estava desastrós però crec que no és excusa pel pèssim joc que porta a terme la Roma últimament, no hi ha qui ho entengui.
Però bé, al que anava. El canvi que es va produir a la mitja part, el qual només puc descriure'l com a indignant un cop més. Luis Enrique no és un entrenador de fer canvis a la mitja part, en canvi ahir sense motiu algun (perquè finalment no va ser degut a cap lesió) va canviar a en Bojan per un tal Tallo. Tot i estar sent el millor del partit o almenys això és el que van dir els comentaristes del matx, ell va i el canvia, tan tranquil. Ha arribat un punt, en el que ja em molesta qualsevol actitud de Luis Enrique, sé que no sóc ningú per jutjar les seves decisions, però crec que un cop més els entrenadors tornen a ser molt injusts amb en Bo, ho vinc dient durant tota la temporada, i difícilment a aquestes altures de la pel·lícula deixaré de dir-ho. Però com sempre, això no és tot. En lloc de canviar a algu com Totti, qui com sempre no estava fent absolutament res, opta per canviar un Bojan actiu i lluitador per cada pilota que toca. No puc estar-me més sense donar la meva opinió clara sobre Totti, és un jugador vell i ja inservible, molt bé si, porta quatre gols, dos d'ells de penal i dos més en els que tan sols ha hagut d'empènyer la pilota, i aquests insignificants gols aconseguits sent titular en la majoria dels partits, per no dir que ho ha sigut en absolutament tots. La injustícia és el tema del dia, el tema del mes i del any si m'apureu. 

Avui no acabaré aquest text com faig de costum amb tots els demés, sinó que ho faré de manera negativa i pessimista però de manera alhora realista, dubto molt que en Bo torni a ser titular amb els partits que queden, ja que ara tornaran Lamela i Osvaldo i ja sabem que Luis Enrique els te a dalt un pedestal, cosa que no li passa amb el Bo, injustament un cop més, no li passa.