sábado, 31 de marzo de 2012

El misteri de Bojan

Avui ens llevem amb un article a ilmessaggero.it molt interessant per la situació que està vivint Bojan actualment.

El títol de l'article ja és ben curiós, "El misteri de Bojan" es titula. En ella es parla de la possible titularitat de Bo aquest mateix diumenge contra el Novara, ara que Borini es troba lesionat, Totti passa per un dels seus pitjors moments en la seva carrera (amb només dos gols, jugant tots els partits com a titular pràcticament) i Lamela ja no sembla tant intocable. L'autor d'aquest article, ens deixa clar que ara torna a ser l'hora de Bojan, li toca a ell tornar a demostrar que el lloc que s'han quedat els demés a la davantera, sempre ha sigut seu. 

Hi ha un paràgraf, en concret que crec que descriu a la perfecció una mica el perquè de tota aquesta situació, és el següent"La pregunta continua sent clara. Per què un talent com Bojan està lluitant tan dur per fer-se un lloc a la Roma? Qui sap, potser les seves característiques tècniques no encaixen bé amb el futbol italià, perquè la seva qualitat és inqüestionable"


El que ve a dir-nos aquest paràgraf, és el que jo vinc dient des de fa mesos, la defensa dels clubs italians és molt dura pel joc que fa Bojan, així i tot com bé diu aquí també el seu talent és inqüestionable i ell seguirà lluitant per aconseguir el seu objectiu. Ser titular i demostrar a tothom un cop més a base de gols tot el que val.
I una bona oportunitat podria ser aquest diumenge contra el Novara, no m'atreveix-ho a apostar per la seva titularitat però tampoc pel contrari, ja que m'he emportat moltes decepcions pel que fa a aquest tema, així que prefereix-ho esperar abans de pronunciar-me en alguna de les dues opcions. 

Per altra banda, la Roma portarà a terme el seu últim entrenament abans del partit a les 12:30h. d'avui mateix.

miércoles, 28 de marzo de 2012

Tornada a la normalitat


Després d'estar molts dies aïllada pels examens, torno a estar per aquí, crec que ja anava sent hora! A partir d'avui mateix aquest blog torna a la normalitat.

Tot i no haver estar gaire per aquí, per no dir gairebé res, estic assabentada de tota noticia relacionada amb Bojan. I com no, això ha sigut gràcies a la meva amiga i companya de twitter (info_bojankrkic). Crec que després de totes les noticies que hi ha hagut aquests dies, que no han sigut poques precisament, em quedo amb l'entrevista que li van fer a Bojan, i van retransmetre el dilluns passat per Canal +.
Em van agradar especialment les imatges de Bojan jugant amb el Barça en quan era petit, va ser molt maco poder reviure aquells moments de tanta alegria. Veient-los, una s'adona que no ha canviat en res, ni tant sols en els gestos en quan marcava. Malgrat haver pogut reviure moments tant meravellosos amb aquesta entrevista, també et pots adonar de com han empitjorat les coses a mida que passaven els anys a can Barça, molts direu que d'això un n'és conscient tots els dies, i és cert però en quan ho tornes a veure en imatges i a sobre ho relaten a mida que van passant els vídeos, es va fent més dolorós.

Però bé, ara toca pensar amb el partit de diumenge a les 12:30h. contra el Novara, equip al que ja ha marcat Bojan com tots recordareu. Em fa especial il·lusió veure el partit després de setmanes tant atrafegades, el millor relax és asseure't i gaudir del millor futbol del teu ídol, això si, amb un ingredient essencial per acabar de gaudir-ho... Que sigui titular. Ara que Borini està lesionat, torna ha existir la possibilitat de tornar a veure el nom de Krkic en l'onze inicial, tant sols espero que així sigui.

martes, 20 de marzo de 2012

Roma 1 - Genoa 0



Finalment la Roma ahir es va tornar a emportar els tres punts cap a casa, gràcies a un gol que va marcar Osvaldo, qui ha tornat amb força, així doncs el partit va quedar 1-0 a favor de la Roma.

Els podria descriure com a gloriosos, esplèndids o importants minuts els que vas jugar ahir de cara als partits que ara vindran. Per fi vas poder tornar a jugar una gran estona ahir, i et vas lluir durant tot el temps que et van oferir per a jugar. Sempre vols donar-ho tot quan surts en les segones parts, però ahir era impressionat de la manera en que lluitaves cada pilota, de la manera en que intentaves trobar el gol cada cop que et trobaves a prop de la porteria. Estaves en totes bandes del camp, en la defensa, en mig camp però sobre tot davant, no tant sols vas atacar ahir, sinó que vas defensar i a sobre vas donar grandíssimes passades als demés davanters. 

Però no tot és bo al veure’t jugar d’aquesta manera. En part és frustrant veure tot el que podries donar si et deixessin jugar els minuts que et mereixes, si et deixessin ser titular, és frustrant i alhora és indignant la situació que estàs tornant a viure, però saps? Alguna cosa em diu que d’aquí poc li trauràs el lloc a algun dels dos davanters que no fan absolutament res durant tota l’estona que juguen. T’ho mereixes ara més que mai, per tot el que vas fer ahir i perquè et deu més d’una titularitat pel gol que li vas marcar al Inter ja fa setmanes i setmanes. Però jo no m’oblido de cap ni un gol teu, i sé que encara no t’ha donat aquella titularitat que tant anheles per aquell gol marcat. Qui sap? Potser aquesta titularitat decisiva arriba aquest dissabte contra el Milan, m’encantaria, ja li vas marcar un gol i diria que va ser com a suplent, tant de bo aquest cop ho fos com a titular. Seria un bon moment per tornar-se a retrobar amb el gol no creus?

I per acabar, felicitats pel gran partit que et vas marcar ahir, ets enorme.

sábado, 17 de marzo de 2012

En pausa durant uns dies.

Ja feia dies que no entrava aquí, no he pogut, amb prou feines tinc temps per buscar notícies del Bojan. A partir d'ara fins acabar el mes de Març més o menys, segurament només podré actualitzar aquest blog el dia següent dels partits, estic en època d'examens de batxillerat, i ja es sap com són aquestes coses. Així i tot la meva companya de twitter us mantindrà informats de qualsevol novetat de Bojan tant en el nostre twitter conjunt com en el seu blog!

Fins aviat!

domingo, 11 de marzo de 2012

Palerm-Roma


Finalment la Roma es va emportar la victòria en l'enfrontament d'ahir contra el Palerm, per un gol a zero. Després d'estar esperant durant tota la setmana la possible titularitat de Bojan que s'havia esmentat en molts diaris, novament va tornar a començar el partit des de la banqueta. Per part meva, fa temps que va començar la indignació pel que fa a aquest tema, però a mida que van passant els partits va en augment. Puc entendre que el Borini s'hagi fet amb el seu lloc, perquè sempre marca, però el Lamela? I el Totti? Potser que el Totti hagi fet molt per aquest club però ara mateix no està fent res i hauria de deixar pas als joves. Però bé, no em posaré més en aquest tema perquè és inutil.

En Bojan va jugar uns 14 minuts ahir, no va disposar de gaire temps per destacar, així i tot alguna que altre jugada important va fer i recordo un gran pas que li va donar a Totti, que el capità va desaprofitar enviant el xut final a la grada. El pròxim partit serà dilluns 19 contra el Genoa al Olimpic, suposo que com sempre veurem des de un inici a Bojan en la banqueta.

sábado, 10 de marzo de 2012

Entrevista completa a Bojan.

Aquí us deixo amb l'entrevista completa que ha fet el diari Marca a Bojan. Com sempre les respostes són clares i contundents, sortides de la boca d'un Bojan madur i lluitador. No cal dir-ho, però tant gran com sempre.

¿Cómo se encuentra en Italia?
Bien, es una nueva etapa en mi vida. Al principio me costó un poco integrarme a la competición y al fútbol italiano, pero ahora le voy cogiendo el gusto. Es un aprendizaje muy bueno para mí.

¿Tan defensivo es el fútbol italiano?
Es un fútbol que traspasa lo táctico. El 90% de los equipos juega igual, todos atrás y con dos delanteros rápidos arriba en busca del contragolpe. Para nosotros los atacantes es algo complicado porque siempre que coges el balón te encuentras no con uno, ni con dos, sino con tres defensores a tu alrededor. Es un aprendizaje para mí. Es otra forma de vivir el fútbol que me viene bien porque te obliga a buscar otros recursos como las entradas desde la segunda línea o jugadas con centros desde la banda. Esto te enriquece.

¿En el Calcio nadie intenta jugar otro tipo de fútbol más alegre?
Con Luis Enrique lo intentamos. Hay partidos en los que tenemos el 70% de posesión y buscamos ese tipi de juego con entadas desde segunda línea y movimientos de extremos y laterales. Pero no es fácil porque a los equipos italianos les da igual tener el balón o no. Y si lo recuperan, o te hacen una contra rápida a ver si te pillan desprevenido o te lo devuelven enseguida. Ellos saben desenvolverse muy bien sin el balón. Nos pasó incluso frente a la Juve, un equipo que está arriba. Juegan así. Es una filosofía que les viene desde la infancia. El otro día estaba viendo un partido de infantiles de la Roma y jugaban exactamente igual. Todos estaban atrás, cerrados. Eran niños de 12 años y te das cuenta que es algo que te inculcan desde pequeño.

¿Juega menos de lo que quisiera en la Roma?
 Los minutos son importantes, pero en el fútbol hay muchas cosas más. No dejo de tener 21 años y estoy orgulloso de lo que he hecho. Ahora estoy en una situación en la que no tengo muchos minutos, si bien estoy contento con mi adaptación, rendimiento y la experiencia que me da la Roma. Ser titular no lo es todo en el fútbol.  He tenido minutos y lo importante es cómo me siento y cómo desarrollo aspectos que nunca había trabajado en el Barça. Entreno otros muchos aspectos físicos y me encuentro mejor. Veo que estoy creciendo y eso es importante, tengo mucho camino por recorrer. Soy un jugador más completo y eso es más importante que ser titular. Toda mi vida he hecho goles y los voy a seguir haciendo. He mejorado físicamente, tengo más conocimiento del fútbol y eso me hace progresar.


jueves, 8 de marzo de 2012


Bojan segueix exercitant-se amb tot l'equip de cara al partit de dissabte. Els giallorossi han portat a terme el penúltim entrenament abans del pròxim matx. Un cop més, Bojan ha jugat en el grup dels suplents, veig lluny el dia de tornar a gaudir de la seva titularitat. Sembla ser que Luis Enrique te altres idees en ment i precisament no son formar un onze inicial amb un Bojan titular. Sincerament, pel que he pogut llegir en el partit passat també va tornar a estar actiu i lluitador com sempre que el deixen jugar una bona estona de la segona meitat, però sembla ser que això no rep cap mena de recompensa ni tant sols en quan marca ja. Malgrat tot això hi ha bones noticies per a la titularitat de Bojan, m'acabo d'assabentar que Osvaldo estarà un partit més sancionat per la targeta vermella que va rebre farà ja dos partits amb el de dissabte. Això podria condicionar a un onze on aparegui el nom del de Linyola, però igualment està complicat perquè recordem que Luis Enrique opta pel trident format per Borini-Totti-Lamela, així i tot espero que recapaciti i vegi que Bojan es mereix ser titular tant o més que aquests tres jugadors.

lunes, 5 de marzo de 2012

AS Roma-Lazio


Per desgràcia ahir no vaig poder veure en directe el derbi, em va ser impossible. És el primer partit que em perdo des de que en Bojan està a la Roma. Per tant, com és evident no podré comentar res sobre el partit, dir que Bojan per fi va jugar més minuts, com normalment jugava i m'alegra molt perquè ja anava sent hora, però també hi ha que dir que creia que seria titular, havia possibilitats però ho van acabar sent els mateixos de sempre.

Si voleu saber més sobre el partit, ho trobareu tot en el blog de la meva amiga i companya de twitter (@info_bojankrkic). http://bojankrkicpage.blogspot.com/


Gràcies.

Gràcies. És aquesta l’única paraula que podria englobar l’agraïment que sento cap a tu després de la sorpresa que em vas donar dissabte. En canvi, aquesta paraula de set lletres es queda curta i insignificant per expressar tot el que vaig sentir al rebre un “m’ha agradat molt!” teu. Han passat ja dos dies, i encara no sóc conscient de res i el que és pitjor, dubto que ho sigui mai.

Sóc una persona pessimista i negativa en tots els àmbits que engloben la sort, també sóc de les que creu que mai res li podrà sortir bé, però sobre tot era de les que pensava que mai de la vida, el seu ídol sabria que existeix-ho. Però ara tot això queda enrere, forma part del passat. Saps una cosa? Ara més que mai m’aplico la famosa frase del teu llibre. Sort, mala sort? Qui ho sap! He après que si fas les coses bé i lluites per molt que sigui des de la distància, sempre rebràs la teva recompensa. Et miro, i sóc incapaç de despertar d’aquest somni, del gran moment viscut, del que em queda per viure i per demostrar-te. Però sobre tot ,m’adono que seguir-te ha sigut el millor que he fet en la meva vida, tu m’has ensenyat a lluitar, a no perdre l’esperança. Tu ets el meu orgull.
Des de sempre he sabut que havia escollit a la persona ideal per tenir com a ídol. Sé que no ets perfecte, perquè ningú en aquest món ho és. Però de cada dia em poses les coses més fàcils, perquè jo pensi que si ho ets. Ets un exemple a seguir Bo, no només per a una persona del carrer sinó, per a qualsevol persona coneguda mundialment com ets tu. Tots haurien d’aprendre de la teva generositat, de la teva empatia però sobre tot haurien d’aprendre de la teva lluita constant. Moltes persones després de cops durs que els hi donat la vida, com els que has pogut rebre tu, haguessin abandonat, però tu al contrari. Has buscat alternatives per arribar al teu somni d’una manera on puguis ser feliç també durant el camí que t’hi porta, i això et fa enorme Bojan. Mai m’ha agradat que et diguin “Lo petit” tu de petit, no tens res, absolutament res. Que siguis més jove que un altre jugador no et fa ser més immadur ni més nen petit, totalment al contrari. Ets una persona que té les idees clares i que per circumstàncies de la vida ha hagut de madurar molt ràpid, una persona que de cada dia es fa més gran com a futbolista però també com a persona.

Avui, en definitiva, sobren les paraules. Com ja et vaig dir, res és suficient. Ara mateix només valen els fets, el fet que tu fessis el que vas fer i el fet que ara i sempre recordaré aquell text que et vas llegir. Mai de la meva vida creia que m’anés a trobar aquí ara mateix, escrivint-te aquestes paraules d’agraïment tant directes per una cosa que has fet, sempre t’he estat agraint el futbol que jugues o ser com ets, però una cosa així creia que mai la podria fer. Però en canvi aquí estic, donant-me raons a mi mateixa més que suficients que em fan veure que alguna cosa estic fent bé si t’has parat a dedicar-me uns minuts de la teva vida. M’ha passat el màxim, el millor que em podia passar... Que tu sàpigues el que sento, que sàpigues que t’admiro. Per molt que fallis, per molts cops que caiguis o hagis de canviar de camí per aconseguir el teu somni, jo seguiré aquí. Creient amb tu dia a dia, perquè t’ho mereixes més que ningú. Et mereixes que el món cregui en les teves capacitats innates per aquest gran talent que tens, el futbol. I una cosa has de recordar, els gols sempre tornen, sempre ho acaben fent i saps perquè? Perquè el portes a la sang Bojan i això mai marxarà.

Gràcies, gràcies de tot cor Bo. Recordaré el que vas fer dissabte passat per mi, amb la mateixa alegria que recordo el gol que li vas marcar al Stuttgart. Potser mundialment no siguis reconegut com el millor futbolista que existeix, però per mi, ho ets i no només pel tros de futbolista que estàs fet.  Sinó perquè si ho combines amb la teva personalitat, el resultat és una persona meravellosa i exemplar.

sábado, 3 de marzo de 2012




T’admiro pel teu futbol, per la teva lluita constant, per la teva perseverança, per la teva humilitat, per la teva empatia , per la teva manera de ser. Perquè sé que mai et dones per vençut, perquè per tu, res és impossible. T’admiro i et torno a admirar per com ets, no només pel teu futbol sinó pel tros de persona que estàs fet, perquè sempre he dit que si en el món tots fóssim com tu tot aniria millor. Em vaig fixar en tu des de un principi pel futbol que jugues, per la màgia que crees al tenir la pilota als teus peus, però a mida que va passar el temps em vaig adonar que poques persones existien com tu, amb aquella estima per tot el que fa, amb les ganes de seguir endavant passi el que passi, aquella força que et caracteritza que per molts cops durs que et doni la vida, fa que tu vulguis tirar endavant. Et vaig acabar admirant en general. I aquí estic, ja han passat quatre anys i uns quans mesos des de que tot això va començar i ahir em vaig emportar un cop una mica dur per part teva. Pots pensar que no tinc dret a jutjar-te i és cert, no el tinc però després de tot el que hagut d’aguantar en aquest tema crec que una mica de dret a fer-ho si tinc.

Porto veient-te jugar, veient-te patir i somriure farà ja quatre anys i pico, i mai he tingut res teu, ni tant sols t’he vist a pocs metres, m’he hagut de conformar en veure’t des de lluny, en les grades del camp nou. És difícil  arribar a tu, en sóc conscient, si ho és per algú de Barcelona, per mi que sóc de Menorca ja ni  t’explico. Però així i tot sempre he tingut aquella esperança, que tanta admiració acumulada a dintre meu tindria certa recompensa. No sóc de les que et molesta cada dos per tres via twitter, ni tampoc de les que et diu t’estimo com una boja perquè no sap fer res més. Sóc de les poques que es pren això des de la distància, des del respecte i sobre tot des de l’admiració que et tinc. Per això, són cops contats els que t’he mencionat a twitter, alguns d’ells ho he fet perquè em feia una il·lusió enorme i m’emocionaria que veiessis un vídeo que et vaig fer just abans de marxar del Barça, però mai he rebut resposta.  Sé que és difícil aquest món del twitter, que no pots estar per tothom. Però ahir em va quedar clar que existeixen diferències i de les més greus. Vas felicitar l’aniversari a una noia que ha insultat i desitjat la mort a la teva novia, una noia que te el seu perfil de twitter replet de fotos teves on estàs afavorit físicament, una noia la qual ni sap quan jugues amb la Roma i m’atreviria a dir que molt probablement no sap ni la meitat de patiment que has hagut de suportar en aquestes últimes temporades viscudes en can Barça. I això em crema Bojan, em crema molt perquè porto anys seguint la teva trajectòria, patint cada cop que jugaves cinc tristos minuts amb el Barça, patint cada cop que en Guardiola et prometia una cosa que al final mai es complia. Patint veient com el Barça guanyava una champions que per res senties teva.  He viscut moments que sempre quedaran en la meva memòria, moments com el gol que vas marcar-li al Stuttgart que m’han fet la persona més feliç del món, m’has fet creure que si lluites tot és possible. Amb tot això no vull dir que a canvi de seguir-te vulgui un premi o la teva gratitud, simplement vinc a dir que la meva lluita no està obtenint els seus fruits i ara que ets a Roma encara menys. Et confesso que jo amb els teus gols ja m’omplo de felicitat, és com si m’injectessin energia en vena, però a vegades una necessita més que això per no sentir que està sent una més de totes aquestes, que dia a dia et diuen que ets la seva vida i al cap d’una setmana no es recorden de tu. Perquè sincerament, no em considero una d’elles ni molt menys. Però necessito que tu ho sàpigues, necessito que sàpigues diferenciar i que sobre tot tinguis en conte que per molt que facis les coses per privat les altres s’acaben assabentant, creeu-me, aquesta noia a la que has felicitat el que te menys és dissimulació.
Tant sols et demano que hi pensis, que hi donis unes quantes voltes. Però tampoc vull que et creguis que t’estic dient que fas les coses malament, perquè no és així, estàs en el dret de fer el que vulguis però hi ha persones (poques, però les hi ha) que em crescut amb el teu futbol, amb l’alegria dels teus gols i amb el patiment que t’ha fet sentir Pep Guardiola. Hi ha persones que creiem amb tu dia a dia, i que mai deixarem de fer-ho i creu-me Bo, les que ho fem no som com aquesta noia a la que ahir vas felicitar precisament.

Si miraculosament has llegit aquest text, només vull dir-te que sempre hi haurà persones que et segueixin per com ets i no pel teu físic, sempre existiran aquelles que creuen amb el teu futur futbolístic que per molt que fallis sempre sabrem que tens el triomf assegurat, que tu vals per això més que ningú. I malgrat tot, gràcies per tot Bojan, gràcies per tot i més.

jueves, 1 de marzo de 2012


Segons el que he pogut llegir en algun diari de la Roma, diumenge Bojan té possibilitats de sortir com a titular. En els habituals partits dels entrenaments ha jugat amb l'equip que normalment surt des de l'inici. A vegades això no vol dir res, però en la majoria de cops en quan juga un equip en l'entrenament, juga també en el partit.

Crec que il·lusionaria molt a Bojan ser titular en aquest especial partit per a tots els giallorossi, li donaria força i segurament es creixeria a mida que passes el partit. Però com sempre, res està assegurat, haurem d'esperar a noves noticies, per saber si realment podrà sortir des de l'inici.